19 augusti 2016
18:30

Ovesholms IF

3 pinnar trots ett inte alltför bra spel

Matchen mot Ovesholm inleddes lite trevande och det var mycket spela fram och tillbaka.
Vi fick dessvärre ett mål i baken redan efter 15 spelade minuter efter ett inspel från höger och vi var inte på tårna överhuvudtaget.
Vi har en del problem med vår rörelse i det offensiva och lyckas inte lägga bollen upp till våra anfaller som är aningen stillastående.
Det känns som att vi inte vill spela och vi saknar det positiva tragget på planen men spelarna på bänken försöker hålla det positivt och smitta av på de ute på planen.
Men vi kommer varken som etta eller två på bollen och det känns lite lojt.
När vi närmat oss slutet av första halvlek så börjar vi komma igång mer med spelet och tuffar till oss en aning men vi går till pausvila med ett 0-1 underläge och har inte presterat någon toppen fotboll.

Vi kommer in i andra halvlek med en annan inställning och börjar nu spela lite boll och kämpar mer som ett lag.
I den 59:e minuten lägger Albin en hörna som Mårtensson nickar in och kvitteringen sitter.
VI tuffar till oss ytterligare och börjar nu vinna andra bollarna och jobbar mer och mer som ett lag.
Detta ger oss utdelning i den 69:e minuten när Schuller sätter 2-1 till oss.
Vi fortsätter att spela vårt spel och skapar lite chanser men får ingen utdelning.
I den 80:e minuten får ovesholm en spelare utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort men i ärlighetens namn var det ett tveksamt domslut.
Vi står emot resterande tid av matchen och domaren blåser av och vi får ytterligare 3 pinnar på vårt konto.

Coachen har ordet

Enkla matcher är där få när man ligger i vinnarspår - alla vill slå oss. Även en viss "tolerans" från de gulvite verkar ges till våra motståndarens favör. Helgens motståndare var Ovesholm - ett Ovesholm som har blandat och gett den senaste tiden. Vi visste att vi behövde vara på tå för att bärga tre poäng. Ovesholm hade bestämt sig, från minut nummer ett, att backa hem med 10 man på rätt sida samt tjocka till det i mitten. Vi tilläts, till stor del, rulla ostört i backlinjen och redde ut de få försök till press som gjordes. Skärpan i passen var låg, mottagningarna var slarviga och de fantasifulla löpningarna var få. Jag tar på mig en del av de tunga benen, vi körde lite väl hårt dagen innan match och detta i komb med blöt och tung matta gjorde sitt. Deras ledningsmål kom emellertid ologiskt - det startade med, en i mängden, billig frispark som till sist landade på Ovesholmsfötter och volley i mål. Vi kämpar på hela matchen, visar tålamod och skapar en hel del bra chanser men skärpan är inte 100%. Vi får utdelning i andra, en nick från David rakt upp i krysset samt en långboll som Oscar S når högst på och ställer målvakten. Vi ska jobba vidare med att utnyttja våra duktiga kantspringare. Lagen vi möter backar hem och stänger mitten mer och mer varpå vi måste anpassa oss och "ställa frågan" på kanterna istället. Viktigt att vi löser matchsituationerna med att växla mellan rakare och mer konstruktiv fotboll. Man får inte glömma att det krävs mer av ett konstruktivt lag än ett destruktivt och det sammanfattar matchbilden ganska bra.